Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Julepraten
20231117 1Z0A2359 Pressefoto Bente Syre - Haugesund Sparebank - Fotokred Eivind Jul Wibe Fiksda - Appex

Julepraten

Administrerende banksjef Bente Haraldson Syre forteller om året som har gått og hvordan høy inflasjon og usikkerhet har preget det finansielle systemet.

Bente Haraldson Syre (51) har jobbet i Haugesund Sparebank siden 2009. Hun startet som kredittsjef 1. oktober 2009 og ble ansatt som administrerende banksjef 1. april 2016.

2023 har vært et godt år for Haugesund Sparebank, og det er takket være innsatsen til alle ansatte i banken, som står på for kundene hver dag. Vi har hatt sterk vekst både innenfor privatmarkedet og bedriftsmarkedet i året som har gått. Å være til stede og tilgjengelig for kundene våre, er en sentral del av strategien til Haugesund Sparebank, og noe vi opplever at kundene setter pris på i utfordrende tider som vi nå har rundt oss. Lokal, nær og personlig får en ekstra betydning i usikre tider.

Høy aktivitet og god vekst bidrar til lokal utvikling. Som en lokal sparebank ønsker vi å utgjøre en forskjell lokalt og vi har stort fokus på vårt samfunnsansvar. Overskuddet banken har går tilbake til regionen vår gjennom små og store bidrag innenfor næringsliv, kultur, idrett med mer. Det er derfor viktig for oss å levere gode resultater, slik at vi kan være en sentral bidragsyter lokalt og leve opp til visjonen vår om å «Bidra til at Haugalandet og Sunnhordland er et godt sted å bo og leve».

Hvordan vil du oppsummere året 2023 for bankbransjen?

Høy inflasjon og usikkerhet har preget det finansielle systemet i året som har gått. Sentralbankene i mange land har økt rentene raskt for å dempe den høye prisveksten, og det har også Norges Bank gjort. I tillegg var våren preget av usikkerhet knyttet til banker i USA og Sveits, og året har ellers vært preget av krigen i Ukraina og geopolitiske spenninger. Alt dette påvirket bankbransjen, men norske banker er solide, likvide og har god lønnsomhet. Fremover vil det være usikkerhet om hvordan husholdninger og bedrifter vil tilpasse seg høyere renter og økte kostnader, og om utviklingen skulle gi et kraftig økonomisk tilbakeslag kan bankene få store tap, men det er de rustet til å tåle.

Det har skjedd mye spennende i Haugesund Sparebank i 2023. Er det noe spesielt du ønsker å trekke frem?

Høydepunktet for oss i 2023 er beslutningen som ble tatt om at vi skal slå oss sammen med Tysnes Sparebank, og at vi skal gå inn i Eika Alliansen. Det blir utrolig spennende å fortsette på den prosessen i 2024.

Er det noe bekymrer deg for om dagen?

Uroen som skjer rundt oss med krigen i Ukraina og i Gasa, som berører mange sivile, bekymrer meg.

Hvilke planer har du for julen?

Jeg skal feire jul hjemme, og tilbringe den med familien, og har planer om å ta juleferie, slappe av og nyte fridagene.

Har du planer om nyttårsforsett for det kommende året?

Jeg har alltid planer om å trene mer og spise sunnere, og tenker alltid at 1. januar er et godt tidspunkt for det. Men jeg har hørt noen si at det er lettere å oppnå nyttårsforsettene om det er noe positivt i dem, mer enn plikt, så kanskje nyttårsforsettet i år skal være å skape flere gode øyeblikk sammen med personer jeg setter pris på.


Gi oss tilbakemelding