Gå til sideinnhold
Hjem / Bedrift / Hvordan starte aksjeselskap?
Mann med PC

Hvordan starte aksjeselskap?

Skal du starte bedrift for første gang, og trenger litt mer informasjon? Her får du vite hva som kreves for å starte et aksjeselskap, og hvordan du går frem når du skal registrere selskapet.

1. Stift selskapet

Først må aksjeselskapet stiftes. Vi anbefaler deg å bruke Altinn sin tjeneste for stiftelsesdokument og vedtekter. I stiftelsesdokumentet må du gjøre rede for hver stifters aksjetegning og den samlede aksjekapitalen. I selskapets vedtekter skal navn, aksjekapital, aksjenes pålydende og formål beskrives. Selskapet er stiftet når stiftelsesdokument og vedtekter er signert elektronisk hos Altinn.

2. Sett inn aksjekapital

Når selskapet er stiftet, er det tid for å sette inn aksjeinnskuddet på en bedriftskonto (minimum 30.000 kroner). 

For å få en bedriftskonto i Haugesund Sparebank, må du registrere selskapet som kunde.  

I «Bli kunde» – skjemaet fyller du inn all nødvendig informasjon om selskapet. I skjemaet er det et eget felt hvor stiftelsesdokumenter og vedtekter skal lastes opp for selskaper.  

Når vi har behandlet innsendt skjema, vil du få en bedriftskonto du kan betale inn aksjeinnskuddet på.

Videre trenger du en bekreftelse på at aksjeinnskuddet er innbetalt. Dette huker du av for i skjemaet dersom du ønsker at vi skal lage en.   

3. Registrer selskapet ditt i Altinn

Tid for å registrere selskapet i Altinn. Hos Altinn må du legge ved stiftelsesdokument og vedtekter, samt bekreftelse på innbetalt aksjeinnskudd fra banken.

Du vil også bli bedt om å legge inn organisasjonsnummeret til den som skal signere for at bekreftelsen er riktig. Haugesund Sparebank sitt organisasjonsnummer er 837 895 502. Epostadressen for signering er [email protected].  

4. Send oss din firmaattest

Når selskapet er ferdig registrert i Altinn og du har mottatt gyldig organisasjonsnummer, sender du firmaattesten til rådgiveren din som bekreftet aksjeinnskuddet, eller til [email protected].  

5. Gratulerer med eget selskap

Du er i gang! 

Trenger du flere banktjenester? Sjekk ut våre verktøy og betalingsløsninger. 

Ansatt Celina Lea

Trenger du hjelp eller råd? Vi er her for deg!

Gi oss tilbakemelding