Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Disse tre kan vinne Bærekraftprisen 2023
Bærekraftprisen - 1920x1080

Disse tre kan vinne Bærekraftprisen 2023

Haugesund Folkebibliotek, Haugesund Turistforening og Norsk Maskinformidling er årets finalister til Bærekraftprisen 2023. Vinneren avsløres 26. september på Bærekraftdagen 2023 i Maritim Hall.

Vi er veldig takknemlige for alle nominasjonene vi fikk inn og det er svært gledelig å se den store bredden i nominasjonene, alt fra ideelle organisasjoner til kommunale foretak til små og store næringslivsaktører.

De tre finalistene vi nå sitter igjen med, er alle gode eksempler på at det gjøres mye godt arbeid med bærekraft i regionen vår. Juryen mener at finalistene på hver sin måte og på ulikt vis klarer å satse på bærekrafttiltak innen sitt segment, og er dermed en inspirasjon for andre aktører som ønsker å følge etter.

Dette er de tre finalistene:

Haugesund Folkebibliotek

Biblioteket er en foregangsaktør på alt fra frøutlån og biologisk mangfold i biblioteksparken til debatter, inkluderingsarbeid og samarbeid med byens skolebiblioteker.

Haugesund 140919 Haugeund  Folkebibliotek gjenåpnes

Haugesund Turistforening

Ved å legge til rette for fysisk aktivitet, bruk av naturen og delehytter, er selve grunnlaget til Haugesund Turistforening tuftet på bærekraft.

haugesundturistforening2

Norsk Maskinformidling

Det som startet som en hobby på garasjen har utviklet seg til en solid Miljøfyrtårnsertifisert bedrift som støtter lokalsamfunnet gjennom sponsoraktivitet, lærlingplasser og veldedige donasjoner.

maskinformidling2

Gi oss tilbakemelding