Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Norsk Maskinformidling vant Bærekraftprisen 2023
Troféet gitt vinneren av Bærekraftprisen

Norsk Maskinformidling vant Bærekraftprisen 2023

Foran 150 deltakere på Bærekraftdagen 26.september vant Norsk Maskinformidling fra Ølen Bærekraftprisen 2023.

Nominasjonsprosessen startet i august og førte med seg et stort engasjement og mange nominasjoner. Vi er veldig takknemlige for alle nominasjonene vi fikk inn og det var svært gledelig å se den store bredden i nominasjonene, alt fra ideelle organisasjoner til kommunale foretak til små og store næringslivsaktører.

Etter et omfattende juryarbeid stod vi igjen med tre meget sterke kandidater: Haugesund Folkebibliotek, Haugesund Turistforening og Norsk Maskinformidling. De tre finalistene er alle gode eksempler på at det gjøres mye godt arbeid med bærekraft i regionen vår. Juryen mener at finalistene på hver sin måte og på ulikt vis klarer å satse på bærekrafttiltak innen sitt segment, og er dermed en inspirasjon for andre aktører som ønsker å følge etter. På Bærekraftdagen i Maritim Hall ble det klart at vinneren av Bærekraftprisen 2023 ble Norsk Maskinformidling, som dermed mottok en sjekk på 50 000 kr i tillegg til et trofé produsert av Formbar i Haugesund. De to andre finalistene fikk en sjekk på 10 000 kr hver.

Utdeling av Bærekraftprisen på Bærekraftdagen

Norsk Maskinformidling fra Ølen har en forretningsidé som baserer seg på en sirkulær tankegang gjennom reparasjon, oppgradering og gjenbruk av maskiner. På kort tid har det som startet som en hobby på garasjen utviklet seg til en solid lokal Miljøfyrtårnsertifisert bedrift med et nasjonalt og internasjonalt markedsområde. Norsk Maskinformidling støtter aktivt opp om lokalsamfunnet i Ølen gjennom sponsorvirksomhet, sysselsetting, lærlingplasser og veldedighet, og fremhever gjenbruk.

Vi gratulerer Norsk Maskinformidling med seieren og ser frem til å følge arbeidet deres med bærekraft fremover!

Gi oss tilbakemelding