Gå til sideinnhold
Hjem / Ein for alle / Finnes det Ein for alle?
Fotball_einforalle

Finnes det Ein for alle?

Noen ganger er det noen som spør: Hvorfor er det viktig for Haugesund Sparebank å støtte lokale lag og foreninger? Kan vi som bank regne hjem krone for krone det vi betaler ut? Hvor mange kunder får vi for en logo på en fotballdrakt? Hvor mye tjener vi på å støtte en frivillig organisasjon? Kan noen beregne verdien av ungdommer som lager et nytt teaterstykke eller et korps som spiller i toget på 17. mai? Svaret er nei.

Slike spørsmål kan ikke besvares med kroner og øre.

Ein for alle_Barn i kajakk

Det finnes så mange festtaler for enerne, vinnerne, de beste og de raskeste. Det finnes så mange pokaler og priser for de som utmerker seg og som tar gullet hjem. Men mellom konkurransene og kampene, mellom mesterskapene og premierene ligger hverdagene og det vanlige. En fotballtrening i lett duskregn og en ball som blåser bort med nordavinden. En orienteringsøkt hvor man roter med postene og løper seg vill. En løpetrening som blir til lett jogg. Hekkene blir for drøye, listen for høy og tresteget kommer til kort og dansetrinnene snubler bort. En korøvelse som aldri helt treffer tonene, et band som øver og øver, en teaterøving hvor replikkene glemmes. Men plutselig løsner det og mestringsfølelsen fyller både scene og bane.

Alle disse små og store hendelsene skjer hver eneste dag. Gjemt bort i øvingslokaler, idrettshaller, møterom, bydelshus, grendahus, ballbinger og baner.

Fotball_einforalle

Men mållaust liv har også en mening. Latterkulene runger like bra i garderoben, dusjen er like deilig, småpraten like lystig og sykkelturen hjem har sin uvurderlige verdi. For i denne jungelen eller regnskogen av lag, foreninger, klubber, grupper, dugnadsgjengen og idealister finnes det en rød tråd. Den er ikke alltid lett å se og den når verken rampelyset eller overskriftene. Men bredden i tilbudet, engasjementet fra alle som står rundt og alle som blir en del av noe som er større enn oss selv. Og mellom trenere, instruktører, dirigenter, lærere, oppmenn/oppkvinner, dugnadsansvarlige, styremedlem, sponsoransvarlige finnes frivillighetens uunnværlige mellomlagspapir. Det er de omtenksomme mødrene og fedrene som baker den kaka, kjører til den treningen, henter det laget, venter i regnet, står i den kiosken og som smiler varmt, og sier “ja”. Selv om det er travelt, selv om de kanskje skulle vært et annet sted. Foreldre som så inderlig godt har forstått at det er nå vi må være her. Ikke på mobiltelefonen, ikke på jobben, men tilstede i disse små øyeblikkene.

Tusen takk for at vi får være en stolt sponsor!

Haugesund Sparebank er en bank, og banker skal tjene penger slik som alle andre bedrifter. Men bak tallene og regnskapene er vi bare vanlige folk, som alle andre. Vi haster hjem for å lage middag, rekke trening og øvelse. Vi heier på sidelinja, står klar til å gi applaus og trøste når det går skeis. Med et smil, et romslig baksete og et inderlig håp om at vi gjorde rett – sammen med ønske om at det samfunnet vi vokser opp i skal være akkurat det. Et sted for trygghet og toleranse, hvor det er plass og muligheter til alle.

Derfor støtter Haugesund Sparebank frivillige organisasjoner, lag og foreninger. Vi ønsker å bidra slik at dette eventyret kan fortsette – vi tror det er #einforalle

Tusen takk for at vi får være en stolt sponsor!

Flere #einforalle artikler:

Hva hadde 17. mai vært uten et korpsmusikk?

Frivillighet – det usynlige sikkerhetsnettet!

Svøm som en pil, seil som en vind!

Finnes det noe friere enn friluftsliv?

Fotballens magi!

Den store jakten på mestring og skiglede

Hold ut og hold på idrettsgleden

Gi oss tilbakemelding