Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Et nytt hjem
Nye lokaler_med logo

Et nytt hjem

Vi flytter, og vi gleder oss til å invitere deg på besøk!

Hovedkontoret i Haraldsgata har vært modent for en oppgradering lenge. Dette har vært en lang prosess med store og viktige valg. Skal vi bli og pusse opp, eller er tiden moden for å flytte videre? Nå er beslutningen tatt. Vi skal få et nytt hjem og det er bare et steinkast unna dagens beliggenhet. Nærmere bestemt til Caiano´s nybygg ved Smedasundet.

Fortsatt like lokal, nær og personlig

Vi vil fortsatt være den samme banken med personlige rådgivere som er klare til å ta i mot deg og vil gi deg gode råd og personlig oppfølging. Samtidig tror vi at vårt nye hjem vil være med på å befeste bankens posisjon. Vi skal bruke flyttingen til å sette innovasjon på dagsordenen og gleder oss til å utnytte dette potensialet.

Fra signalbygg til et nytt byrom

Noen vil kanskje synes det er synd at banken forlater sitt signalbygg i Haraldsgata. Da er det viktig å se seg litt bakover i historien. Det er nemlig langt i fra første gangen banken flytter fra et signalbygg.

Bankens første lokaler

Sør for Torgbakken lå det såkalte Tou-huset. Dette var bankens første lokaler og ble åpnet 28. juli 1855.

Tou-huset

Flytter fra Smedasundet

Banken trengte mer plass, og flyttet i januar 1870 til nye lokaler i Strandgata 161. Etter hvert ble også dette bygget trangt og upraktisk. Trebygningen ble revet i 1916 og et nytt flott bygg ble oppført – dagens Banken Hotell.

Breidablikk

Nytt, staselig bygg

Byggingen bød på sine utfordringer, men etter 3 1/2 år sto det ferdig. 29. desember 1919 kunne banksjef Peder Haugen overlevere bygget til forstanderskapets formann, konsul H. M. Wrangell. 9 år senere ble dagens Haugesund Sparebank grunnlagt, 1. oktober 1928.

Banken hotell

Haraldsgata 115

Årene gikk, og banken begynte å vokse ut av Strandgata. I november 1967 åpnet banken en filial i Haraldsgata 115. Og det var nettopp på denne adressen dagens hovedkontor sto ferdig i september 1985. Også en prosess som tok mange år.

Haraldsgata 115

Et løft for kunder og ansatte

Vi har vært og er veldig glade i bygget vårt i Haraldsgata. Samtidig ser vi at det er et upraktisk bygg for oss, slik vi jobber i dag. Vi håper og tror at du vil oppleve en veldig god atmosfære i våre nye lokaler, som skal bli enda bedre tilrettelagt for en god kundeopplevelse.

Vårt nye hjem vil også sørge for at de ansatte kan samarbeide enda tettere mellom ulike forretningsområder, som vil gi en bedre og mer effektiv hverdag for alle. Dette ser vi virkelig frem til!

Nye lokaler_med logo

Når vi nå skal flytte og skape oss et nytt hjem har vi satt krav til at det nye bygget skal være miljøvennlig, med lavest mulig CO2 avtrykk. Smedasundet 77, som blir vår nye adresse, har miljøsertifiseringen Breeam Very Good. Det innebærer blant annet geobrønner og solcelleoppvarming.

Vi synes Caiano og Holon Arkitekter har vært fremsynte i et prosjekt som både har fokus på bærekraft og samtidig ivaretar byens historie i utforming og arkitektur. Dette er god byutvikling og vil bidra til en enda mer attraktiv sentrumskjerne.

30.11.22 - Fra Smedasundet - nordbygget
Screenshot

Vi gleder oss skikkelig til å invitere deg til vårt nye hjem når det står klart vinteren 2026!

Gi oss tilbakemelding