Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Haugesund Sparebank på Oslo Børs
IMG_0135

Haugesund Sparebank på Oslo Børs

I dag klokken 9 ble vi offisielt notert på Oslo Børs. En historisk dag!

Den planlagte sammenslåingen med Tysnes Sparebank gjør oss større og enda mer solide. Tysnes Sparebank er allerede på Euronext. Det har derfor vært viktig for Haugesund Sparebank, som overtakende bank, å ta steget opp et hakk med å notere banken vår på hovedbørsen i forkant av sammenslåingen.

IMG_0588

Den tradisjonsrike seremonien der vi i dag ringte i bjella ble et betydningsfullt øyeblikk for banken, våre ansatte, og alle våre eiere. Dagen i dag er et viktig signal på den sterke troen vi har på bankens fremtidsvisjon og strategiske planer.

Adm. banksjef Bente Haraldson Syre

Børsnotering på Oslo Børs er en naturlig del av bankens strategi for å realisere det fulle potensialet som en lokal, nær og personlig rådgiverbank. Noteringen på Oslo Børs bidrar til å sikre en god eierstruktur for videre vekst. Som en lokal bank for kunder som vektlegger personlige relasjoner, ser vi et stort utviklingspotensial i regionen vår.

Med et årsresultat i 2023 på 154,8 millioner kroner etter skatt, ble fjorårets resultat bankens beste noensinne. Det vitner om at bankens offensive vekstrategi gir gode resultater, selv i en tid med hard konkurranse i bankmarkedet.

Vi har gjennom den siste tiden styrket organisasjonen med dyktige og kunnskapsrike medarbeidere, og er godt rustet for å kunne videreutvikle og utvide kundeporteføljen i årene fremover: Sammenslåingen med Tysnes Sparebank og inngangen i Eika alliansen, gjør oss enda mer robuste. Vi har ambisiøse mål om å være den beste lokalbanken for kundene våre, og gjennom det levere en attraktiv og bærekraftig avkastning.

Børsnoteringen sikrer at Haugesund Sparebank vil kunne forbli en selvstendig bank også i fremtiden, ved at børsnoteringen gir oss tilgang til et bredt investormarked. Samtidig som egenkapitalbeviseierne eier en del av banken, vil resterende kapital forbli eierløs – det vil si at den i prinsippet eies av innskyterne eller av innbyggerne i bankens markedsområde. Lokalsamfunnet beholder derfor sin store innflytelse.

Adm. banksjef Bente Haraldson Syre
IMG_4318

Notering av Haugesund Sparebanks egenkapitalbevis på Oslo Børs

Dette prospektet er utarbeidet av Haugesund Sparebank, og er kun ment til bruk i forbindelse med notering av Bankens egenkapitalbevis på Oslo Børs.

Gi oss tilbakemelding