Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Østensjø vant Bærekraftprisen 2022
Utdeling av bærekraftprisen på Landbrukskonferansen

Østensjø vant Bærekraftprisen 2022

I en fullsatt sal i Ølen Kulturhus vant Østensjø rederi den første Bærekraftprisen for Sunnhordland og Haugalandet.


Nominasjonsprosessen startet i oktober og førte med seg et stort engasjement. Vi er veldig takknemlige for alle nominasjonene vi fikk inn og det var svært gledelig å se den store bredden i nominasjonene, alt fra ideelle organisasjoner til kommunale foretak til små og store næringslivsaktører.

Etter et omfattende juryarbeid stod vi igjen med tre meget sterke kandidater: Ølen IL, Haaheim Gaard og Østensjø rederi. De tre finalistene er alle gode eksempler på at det gjøres mye godt arbeid med bærekraft i regionen vår. Juryen mener at finalistene på hver sin måte og på ulikt vis klarer å satse på bærekrafttiltak innen sitt segment, og er dermed en inspirasjon for andre aktører som ønsker å følge etter.

På Landbrukskonferansen i Ølen 30.januar ble det klart at vinneren av Bærekraftprisen 2022 ble Østensjø rederi. Østensjø er et rederi som går foran som en ledestjerne i en bransje med enorm påvirkningskraft. Dere gjør oss stolte av å være haugalendinger. Vi gratulerer Østensjø Rederi med seieren og ser frem til å følge arbeidet deres med bærekraft fremover!

 

Dette var de tre finalistene:

Ølen IL

Hvordan kan et idrettslag bidra til redusert forbruk og tjene penger på det samtidig?

I Vindafjord er Ølen IL medeier i en bruktbutikk, og har utplassert en rekke panteboder. Idrettslaget utmerker seg med en rekke sosiale og miljømessige tiltak som bidrar til sosial inkludering, redusert forbruk og en sunn økonomi.

Ølen IL

Østensjø

Rederi med tydelig fokus på bærekraft!

Østensjø er et lokalt forankret rederi som går foran i utviklingen av lokal kompetanse og miljøvennlig teknologi, og har konkrete miljømål med statusoppdateringer tilgjengelig på selskapets hjemmesider.

Østensjø 1

Haaheim Gaard

Historisk hotell med gjennomgående fokus på bærekraft.

På Haaheim Gaard tenker de bærekraft i alle ledd og har blant annet egen insektvennlig kjøkkenhage, meny bestående av sesongbaserte råvarer, og eget borehull for drikkevann. Hotellet arrangerer til og med egne sankekurs for grupper som ønsker dette.

Haaheim 2

Gi oss tilbakemelding