Gå til sideinnhold

Aksjehandel

Hos oss kan du enkelt kjøpe og selge aksjer. Å investere i aksjer er ikke vanskelig, men det er enkelte ting du bør sette deg inn i før du går i gang.

Slik kommer du i gang med aksjehandel:

Du bruker samme pålogging som for nettbanken. Du må først registrere deg for å kunne ta i bruk aksjehandelsløsningen. Dette gjør du ved å velge «Fond og aksjer» under «Sparing og plassering» når du er pålogget nettbanken.

Du får automatisk en fondskonto når du etablerer en bruker på aksje- og fondsplattformen og her vil du også kunne opprette en VPS-konto dersom du ikke har dette fra før. Dersom du har en VPS konto i banken som du ønsker å bruke, så må du ta kontakt med banken for å få knyttet denne til aksjehandelsløsningen din.

Ønsker du å handle på en Aksjesparekonto – ASK – kan du enkelt opprette dette ved å velge «Opprett/flytt til ASK» Les mer om aksjesparekonto.

Når du handler aksjer utenfor ASK belastes din bankkonto i Haugesund Sparebank direkte for hvert kjøp. Hvert aksjesalg medfører en realisasjon med påfølgende gevinstbeskatning eller tapsfradrag.

Ved handel direkte til Aksjesparekonto får du mulighet til å kjøpe, selge og bytte aksjer (og aksjefond) innad på kontoen uten at det utløser skatt. Du kan ta ut investert beløp, og først når eventuell gevinst flyttes ut av kontoen, utløses det skatteplikt.

Risiko

Vi gjør oppmerksom på at det er forbundet risiko med aksjehandel og du må være forberedt på store verdisvingninger på dine aksjeinvesteringer.

Norne Securities

Haugesund Sparebank er tilknyttet agent for Norne Securities. All aksje- og fondshandel foregår gjennom Norne.

Gi oss tilbakemelding