Gå til sideinnhold
Hjem / Tips og råd / FKHs nye keeper, Amund Wichne, fikk uvurderlig hjelp i flytteprosessen

FKHs nye keeper, Amund Wichne, fikk uvurderlig hjelp i flytteprosessen

Anders Wichne foran Haugesund Sparebank Arena

Amund Wichne (25) er FKHs nye keeper

Jeg har fått et fantastisk godt inntrykk av både laget og Haugesund, forteller FKHs nye keeper, Amund Wichne. Med seg på flyttelasset fra Kristiansand har han med seg både samboeren og sønnen (1,5 år). Det er mye å sette seg inn i når en skal i gang med boligjakt på et ukjent sted. Heldigvis har familien fått uvurderlig hjelp underveis.

25 år gamle Amund Wichne fra Kristiansand kommer fra en idrettsglad familie. Han har vokst opp i en søskenflokk bestående av fem brødre, og er en av Norges aller første firlinger. Nå er han aktuell som keeper for FKH.

– Jeg har jo selv en liten sønn, og det slår meg at det må ha vært utrolig travelt for foreldrene mine med fire jevnaldrende, sier han ettertenksomt og legger til: – Vi er gode til å støtte hverandre, og familien er mine viktigste støttespillere.

Fotballinteressen oppstod tidlig, og flere av brødrene har spilt fotball på toppnivå. Selv har Amund en imponerende karriere bak seg. Han kommer nå over fra FK Jerv, men har også en fortid i Mandalskameratene, Viking, Åsane og Start.

Den engasjerte keeperen er veldig motivert for å bli en del av FKH sitt team.

– FKH er en stabil klubb som jeg har et veldig godt inntrykk av. Spillertroppen er ung og klare for å utvikle seg. Jeg er imponert over organisasjonen, trenerteamet og ikke minst nivået på treningen. Det er sykt motiverende, forteller han.

DSC03597

Han og familien gleder seg til å bo i Haugesund. - En utrolig fin by, forteller Amund

Trengte råd

I løpet av den første tiden i Haugesund så har kalenderen vært fylt opp med trening og boligjakt for 25-åringen. Som nyinnflyttet, uten særlig kjennskap til området, så var det vanskelig å navigere i boligmarkedet. Hjemme i Kristiansand tok samboeren seg av hussalg, mens Amund gikk på visninger i Haugesund.

– Jeg kjente jo ikke området, så jeg måtte spørre de andre i FKH om hvilke områder som var aktuelle. Jeg hadde ikke lokalkunnskap, så det var ikke lett å finne ut av dette på egenhånd. Skulle vi lete i nord, sør eller i sentrum? Vi har vært på jakt etter en leilighet som er barnevennlig, og hvor vi ikke er avhengige av å ha bil. Både pris, barnehager i nærheten og sentral beliggenhet var viktige faktorer for oss.

Fikk uvurderlig hjelp

Etter å ha vært på boligjakt alene en periode, så ble Amund tipset om at det kunne være lurt å ta kontakt med Haugesund Sparebank. Tipset førte til at han møtte Torgeir Hiller.

Som erfaren finansrådgiver i Haugesund Sparebank så var Torgeir dreven på feltet. Han hjelper til stadighet både tilflyttere og førstegangskjøpere gjennom prossessen.

– Det var både informativt og føltes trygt å bli veiledet av Torgeir. Han har gitt oss mange gode råd og innspill. Det ga oss en større forståelse for hvilke muligheter vi hadde, forteller Amund engasjert.

Boligjakten ble med ett mye lettere med en finansrådgiver på laget.

– Det hjalp oss til å få en bedre oversikt over økonomien og hva vi kunne låne. Dermed kunne vi sirkle inn aktuelle områder og bli mer treffsikre på det som passet vår situasjon, påpeker Amund og tilføyer:

– Dessuten er det flott å få hjelp av en bank som har et så godt samarbeid med FKH. Som sponsor bidrar Haugesund Sparebank til å fremme gode verdier.

Amund Wichne_FKH_Haugesund Sparebank

Nær og personlig

På kontoret til Torgeir har Amund og familien fått en rekke gode tips.

– Jeg satte utrolig stor pris på at jeg kunne få et fysisk møte med en rådgiver lokalt. Det ligger stor verdi i det å kunne ha et levende forhold til banken. For oss er det tillitsbyggende.

Torgeir forteller at mange boligkjøpere ønsker å møte personlig i banken for rådgivning.

– Det er en tilbakemelding som vi ofte får. Det gjelder faktisk mange unge boligkjøpere også. Å investere i bolig er både en stor investering og et viktig livsvalg. Folk på boligjakt trenger noen som kjenner deres økonomiske situasjon og som har lokalkunnskap. Da er det klart at det er en trygghet å ha oss i ryggen.

Han fremhever at det er viktig for rådgiverne i Haugesund Sparebank å være tett på kundene og se helheten. Det skal være lett å få et møte med en av rådgivere på de i ulike lokalkontorene.

– Vi får mye skryt for at vi er nære og personlige, forteller den engasjerte rådgiveren.

Amund Wichne

Det ligger stor verdi i det å kunne ha et levende forhold til banken. For oss er det tillitsbyggende.

Ikke vent

Torgeirs aller viktigste tips til de som går med tanker om boligkjøp er følgende:

– Det første du må gjøre er å ta kontakt med banken, og helst så tidlig som mulig. Da er du klar den dagen drømmeboligen dukker opp. Har du ikke finansieringen på plass, kan du risikere å gå glipp av budrunden. Ta kontakt med banken i god tid før. Du trenger nemlig ikke å ha kommet langt i planleggingen før du tar en samtale med oss. Sammen kan vi se på økonomien som helhet, komme med gode sparetips og regne ut hvor mye du kan få i boliglån. Da unngår du å se i feil prisklasse eller at du går glipp av en potensiell bolig, opplyser Torgeir.

Selv synes han det er utrolig gøy å få være med på reisen til boligkjøpere, slik som i Amunds tilfelle.

– Jeg har en variert og spennende arbeidshverdag. Jeg er glad i folk, og det er utrolig spennende å kunne hjelpe folk med å realisere noe så stort som boligdrømmen.

Torgeir påpeker at lokalbanken har kortere beslutningsveier enn de større bankene, noe som gir mer rom for fleksibilitet og kjappere respons.

– En stor fordel med oss som lokalbank, er at vi dermed kan ta en vurdering ut fra helhetsbildet. Vi prøver alltid å få ting til, og det er kjekt å se når ting går i boks for kundene.

Amund Wichne_FKH

Potensiell sparesum

Amund opplevde at han fikk god hjelp av Torgeir til å kartlegge behov og forventninger, samt ta en vurdering av den økonomiske situasjonen.

– Vi gir råd om mange ulike ting som man bør tenke på ved boligkjøp. Et eksempel som mange ikke tenker over, er hvilke felleskostnader en andelsleilighet vil føre med seg. Ofte bidrar vi også med å ta en kikk på forsikringer. Når folk er i modus for boligkjøp så er de ikke så opptatt av det med forsikringer, men det er en viktig prat å ta. Barne-, uføre- og livsforsikring er viktige forsikringer for de som er i samme livssituasjon som Amund. Vi hjelper også til med å regne ut hva kunden sitter igjen med etter boligkjøp. Det kan jo bli en potensiell sparesum, sier Torgeir.

Amund Wichne_Torgeir Hiller_Lars Erik Sørgård

Megler vegg i vegg

Etter noen møter mellom FKH-keeperen og finansrådgiveren, så ble det en kort spasertur for å få meglerråd fra Lars Erik Sørgård.

Vegg i vegg med Haugesund Sparebank sitter nemlig meglerne i Eiendomsmegler A klare for å hjelpe boligkjøperne videre i prossessen.

Samarbeidet mellom megler og bank får de svært positive tilbakemeldinger på.

Lars Erik forteller at mange setter pris på den helhetlige oppfølgingen.

– Svært mange ønsker å få hjelp til flere ting, som salg, takstering, lån, verdivurdering og kjøp. Samarbeidet vårt gjør at vi kan tilby helhetllig hjelp på en effektiv måte, og det kommer kundene til gode. Våre kunder har to ledende aktører, med solid faglig kunnskap i ryggen, som står på for dem. Det skaper god kommunikasjon.

Amund nikker gjenkjennende:

– Det var helt topp å kunne slå følge med bankrådgiveren rett bort til megleren. Lars Erik kunne supplere med mange bra tips, og han rådet meg til å gå på spesifikke visninger tilpasset vårt behov. Det var veldig nyttig, sier Amund fornøyd.

Gode tips for deg på boligjakt:

  • Snakk med oss i banken og finn ut hvor mye du kan låne. Få oversikt over økonomien og nyttige sparetips.
  • Sørg for å ha et finansieringsbevis slik at du er klar for kjøp av bolig. Du vet aldri når drømmeboligen dukker opp. Book et møte med en rådgiver så snart som mulig
  • Ha god dialog med både megler og bank i prosessen. Det er lav terskel for å stikke innom Haugesund Sparebank for en prat.
  • Finn ut hvilken boligtype og prisklasse som passer deg
  • Be om hjelp i banken til å gå gjennom forsikringer. Det er en viktig prat å ta i forbindelse med boligkjøp. Barne-, uføre- og livsforsikring er viktige forsikringer
  • Får hjelp av rådgiveren til å regne ut hva du sitter igjen med etter boligkjøp. Det kan bli en potensiell sparesum.
  • Hvis du har ønske om å bosette deg i spesifikke områder, så ta kontakt med megler. Da kan vedkommende holde utkikk for deg og tipse om boliger som kommer på markedet.
TorgeirHHiller

Er du også på boligjakt?

Jeg hjelper deg gjerne!

Gi oss tilbakemelding