Gå til sideinnhold
Hjem / Lån
Par_skog

Lån

Lånebehovene endrer seg i takt med livet. Hos oss får du derfor råd om lån og løsninger som er tilpasset ditt liv.

Gunstige betingelser

Best rente får du på lån inntil 75% av kjøpesummen

Fast rådgiver

Din egen personlige rådgiver som følger deg gjennom prosessen

Du bidrar

Som kunde hos oss er du med på å gi noe tilbake til lokalmiljøet ditt.

Hvordan sette opp et budsjett

Det er alltid lurt å sette opp et budsjett når du planlegger å ta opp et lån. Her finner du to budsjettmodeller som vi anbefaler. Du kan justere inntekt, sparing og andre faktorer, og se hvordan det spiller inn på din økonomi.

Ansatte_rådgiver_Jan Morten

Vi er banken din – en prat med oss kan lønne seg

Les mer her

Nå lurer mange på

Hvorfor bør vi ha en samboerkontrakt?

Å lage en samboerkontrakt er en god anledning til å gå gjennom deres felles økonomi. Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som hjelper dere med å etablere grunnprinsipper for et ryddig samboerforhold.

Mange har for eksempel kjøpt felles bolig med ulik egenkapital og har ulik inntekt. Andre eier flere eiendommer og verdigjenstander. I ulike faser av livet kan man ha ulike ønsker og behov for sammenblanding av økonomi.

Med en samboerkontrakt kan dere enkelt organisere det økonomiske i samboerskapet.

Hvorfor skal vi lage samboerkontrakten med Justify?

Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som vil hjelpe dere hvert steg på veien frem til kontrakten er signert med BankID. Når kontrakten er signert av begge, vil en advokat se gjennom og kvalitetssikre innholdet. Dette vil gi dere en ekstra trygghet på at alt det juridiske er i orden.

Dersom dere senere har behov for å gjøre endringer i samboerkontrakten, kan den enkelt oppdateres og signeres på ny fra Min side.

Kan vi oppdatere eller endre samboerkontrakten kostnadsfritt?

Ja, dere kan endre, legge til eller fjerne detaljer uten ekstra kostnad i ett år fra dere kjøper tjenesten. Ny kvalitetssikring av valgene i samboerkontrakten fra advokat er inkludert.

Hva gjør vi når en av oss har mer egenkapital?

Dersom dere eier en bolig sammen, kan dere oppgi hva boligen ble kjøpt for og hvor mye hver av dere har bidratt med i egenkapital, eventuell oppussing eller ekstra nedbetalinger på felles lån.

Basert på dette, vil Justify kalkulere deres eierandeler i boligen. Dersom dere har ulike eierandeler, vil dere med Justify få en mulighet til å avtale hvordan eierandelene kan justeres.

Hva menes med tinglysning?

Samboerkontrakten inneholder utfyllende informasjon om hva tinglysning betyr, og hva som er forskjellen på tinglyste og avtalte eierandeler. Dere kan også komme i kontakt med advokat for nærmere spørsmål og svar.

Hva om samboerforholdet tar slutt?

Med Justify får dere en samboerkontrakt som definerer hvordan ting skal fordeles i et eventuelt brudd. Under opprettelse av samboerkontrakten, vil dere kunne se hva som er beste praksis for oppgjør i et brudd, samt foreta egne tilpasninger hvis ønskelig.

I et samlivsbrudd vil en samboerkontrakt være et meget godt verktøy for å unngå konflikt.

Trenger vi en samboerkontrakt hvis vi snart skal gifte oss?

Ved inngåelse av ekteskap vil samboerkontrakten tjene som en oversikt over hva hver av dere eier og tok med dere inn i ekteskapet. I utgangspunktet bestemmer hver av dere fortsatt over egne eiendeler under ekteskapet.  

Ved et eventuelt brudd vil ekteskapsloven ha regler for deling av formuen. Oppdateres samboerkontrakten før ekteskapsinngåelse, har man et praktisk øyeblikksbilde over økonomi og eiendeler som kan ha betydning ved et brudd.

Trenger vi noe mer enn en samboerkontrakt?

Med en samboerkontrakt er dere godt dekket mens dere fremdeles er i live. Men det kan være verdt å tenke over at samboere ikke har de samme arverettighetene som ektefeller ved død.

Derfor er det anbefalt at samboere også oppretter testament. Med Justify kan dere enkelt sette opp et fullverdig testament.

Hva koster det?

Her finner du oppdaterte priser på samboerkontrakt

Gi oss tilbakemelding